MC-kläder

MC-utrustning - egen eller hyrd?

Det är många som väljer att köpa egen MC-utrustning redan från början eller tidigt i utbildningen. Det är skönt och bekvämt att ha egna kläder med bra passform. Vi rekommenderar varmt att man minst har egen hjälm och egna MC-handskar. Det är viktigt att din utrustning är godkänd och säker.

Kommer du till din lektion med kläder / stövlar som inte är godkända och våra uthyrningskläder inte passar dig storleksmässigt, måste körlektionen ställas in och du får stå för kostnaden. Om du är osäker på om t ex dina stövlar är avsedda för MC-körning, kolla upp det i mycket god tid.

I första hand ser vi förstås om vi har din storlek, så du kan hyra av oss. 

Stövlarna ska vara avsedda för MC-körning, det finns ett flertal typer. Det är inte tillåtet att ha t ex vanliga läderkängor eller stövlar. 

Det går självklart bra att hyra utrustning av oss. Prova i så fall ut kläderna senast ca två veckor före din första körlektion så vi vet att vi har något som passar. Om du använder våra kläder ska du alltid ha underställ av något slag på dig. 

TIPS! Börja med t ex Gore-Tex allväders-ställ oavsett vilken typ av MC-körning du planerar i dina drömmar. Finns i många prisklasser. Bra att inte köpa det billigaste eller det dyraste.