BE körkort Göteborg Hisingen Kungälv Säve trafikskola bra rekommenderas  körskola bilskola prisvärd billig bäst rekommenderas

Tungt släp BE

Ger dig körkortsbehörighet att köra ekipage upp till 7 tons totalvikt, varav dragfordon max totalvikt 3,5 ton och släp max totalvikt 3,5 ton.

Våra övningsbilar är VW T-Roc, välj på manuell eller automat. Körprov med automat påverkar inte vilken typ av bil du får använda när du fått din behörighet.

Vilken behörighet behöver du för en viss typ av ekipage? Gå in på flik släpvagnskalkylatorn, på denna sida. Registreringsnummer behövs.

Ta med körkort under körlektioner och prov!

Priser:

Startpaket: datorteori, BE-boken, Vägmärkeshäftet, körlektion (100 min): 2990 kr.

Eventuella extra lektioner 100 min: 1890 kr
B-boken: 400 kr

Uppkörningsdag: 2690 kr
Uppvärmning/repetition 40 min, samt lån av bil och släp under uppkörning ca 90 min.

Tillkommer: Trafikverkets avgift: 1650 kr. Faktura och info skickas från dem efter provbokning.

Förberedelser:

  • Kom till oss för registrering och köp av startpaketet. Du får BE-boken och vägmärkeshäftet och inloggning till vår webbaserad datorteori.
  • Vi hjälper dig med synprövning som ska bifogas ansökan om körkortstillstånd. Ansök om tillståndet hos Transportstyrelsen med mobilt bank-ID via flik på denna sida. Välj "beställ blankett" ifall du inte har e-legitimation (bank-id). 

Utbildning

Kunskapsprov:

Du börjar med att studera körkortsteorin med din bok och övningsprov i datorteorin. När du nått uppsatta mål, kontaktar du oss för bokning av kunskapsprov och den utbildningslektion som ingår i startpaketet.

Obs!
Mer än hälften av frågorna i datorteorin och Teroriprovet gäller trafikregler, trafiksäkerhet och vägmärken. Du bör ha tillgång till B-boken. Köp den av oss, låna på bibliotek eller av någon i bekantskapskretsen!

När kunskapsprovet är godkänt och läraren bedömer dig redo för uppkörning, bokas det. Har du tidigare erfarenhet av körning och backning med släp, räcker det ofta med den första lektionen, ibland behöver man boka mer.

Uppkörning:

Du kommer till trafikskolan för uppvärmningslektion som avslutas på Säve, där provet utgår ifrån. Provet varar i 90 minuter och du får visa färdigheter i bl. a. säkerhets- och funktionskontroll, körning, backmanövrering.

Företag och större grupp?

Kontakta oss för offert / info@karrarodbotrafikskola.se