Kärra-Rödbo Trafikskola Körkort manuell eller automat trafikskola körskola bilskola Göteborg Hisingen Kungälv bästa prisvärd rekommenderas

Personbil B

Vi hjälper dig hela vägen till den lyckliga dag då du har ditt körkort i handen! Vägen dit kan innebära en hel del tid och arbete, men det är samtidigt en mycket rolig och utvecklande tid i ditt liv. Välkommen hit för mer information eller frågor!

Innan du kan börja övningsköra

behöver du ett körkortstillstånd. Det ansöker du om hos Transportstyrelsen via länken högst upp på sidan. Ansökan är avgiftsfri.
Beställ även blankett för syntest som ska bifogas ansökan. Vi kan hjälpa dig med syntestet, ta med legitimation. Använder du glasögon/linser behöver du göra synprövning både med och utan.

Kombinera utbildningen på trafikskola med privat övningskörning?

Då behöver du förutom körkortstillstånd, även ett handledartillstånd. För att få det beviljat behöver både du och din blivande handledare gå en kurs. Se flik "Introduktionskurs".

Hur många lektioner behöver jag? 

Det är en vanlig fråga som är svår att svara på. Alla elever är olika individer med sina styrkor och svårigheter. Mest effektiv, både tidsmässigt och kostnadsmässigt blir din utbildning, om du tänker på följande:

# Kör regelbundet! En - två körlektioner i veckan kan vara ett riktmärke. Hur ofta som är rätt för dig, beror på när du har som mål att ha ditt körkort. och ifall du övningskör privat också. 
# Kombinera med privat övningskörning! På så sätt får du värdefull mängdträning. Bäst brukar det bli om du efter en körlektion, övar hemma på just de moment du lärt dig på körlektionen, då sätter det sig i ryggmärgen fortare.
# Din privata handledare får gärna följa med på några körlektioner för att se och höra hur vi undervisar, bli säkrare i sin egen roll och få möjlighet att ställa några frågor mot slutet av lektionen.
# Börja med dina teoristudier i samband med att du börjar övningsköra, du utvecklas snabbare som förare när du förstår teorin och reglerna. Som alltid är det bättre att plugga målmedvetet över längre tid, än att stressa in i det sista. Tänk på att du ska ha med dig körkortsteorin hela livet.
# Din motivation påverkar din inlärning! 

Webbaserad datorteori och bokning

När du valt ett startpaket får du en personlig inloggning till vår Elevcentral. Där får du tillgång datorteorin med instuderingsfrågor, delprov och körkortstester. Här finns även bokningsfunktion av körlektioner. Du ser dina bokade och redan utförda lektioner, samt ditt elevsaldo. Missa inte körlektionsfilmerna som ger väldigt bra stöd både för din körning och teoriinlärningen.